Bh. izlagači na sajmu GAST u Splitu

sajam-gast-split-2013_04

Kako je rečeno Feni u Agenciji za promociju izvoza BiH (BHEPA), u Split je otputovao i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, koji će se obratiti pojstiocima ove sajamske manifestacije.

Na zajedničkom bh. štandu, veličine 200m², ove godine svoje proizvode izlažu: Krin iz Zenice, MP Pandurević iz Miloševca (Modriča), Agencija Positive iz Sarajeva, Medicom iz Gruda, Izazov iz Kalesije, FIS iz Viteza, Praktik iz Sarajeva, Eden Garden iz Istočnog Sarajeva, Stolarija Prom iz Lukavca.

Nastup bh. firmi na GAST-u već treću godinu zaredom podržava USAID-Sida FIRMA projekt,u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ.

Pored izlagačke djelatnosti, kako je najavljeno, na zajedničkom štandu će biti održan i Dan Bosne i Hercegovine pod sloganom „Tradicija za budućnost“. Na ovom događaju bit će zvanično promovirana monografija “Stari i umjetnički zanati u BiH” te održana specijalna prezentacija poslovnih mogućnosti firmi FIS Vitez i Agencije Positive.

Sajam GAST jedna je od značajnijih izložbenih manifestacija u Hrvatskoj i predstavlja ključno mjesto susreta brojnih regionalnih proizvođača i trgovaca iz oblasti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *